четвер, 31 грудня 2015 р.

Дорогі мої учні! Щиро вітаю з Новим 2016 роком!

 Бажаю, щоб цей рік приніс багато світлих та радісних хвилин, хай ваші бажання здійснюються!Добра вам, миру у країні, в родині, миру в душі! Успіхів у навчанні, повної самореалізації, задоволення від життя!



середа, 9 грудня 2015 р.

субота, 5 грудня 2015 р.

5 грудня:цей день в історії

1994р.-в обмін на відмову України від ядерної зброї в Будапешті підписали меморандум про надання Україні гарантій безпеки з боку ядерних держав США, Великобританії та Росії. 
…Вітаючи приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як держави, що не володіє ядерною зброєю, враховуючи зобов'язання України про видалення всіх ядерних озброєнь з її території у встановлені терміни, відзначаючи зміни у світі в галузі безпеки, у тому числі закінчення «холодної війни», що створили умови для глибоких скорочень ядерних сил, підтверджують наступне:
1. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки підтверджують Україні їх зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України.
2. …підтверджують їх зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності України, і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони або яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй.
3. …підтверджують Україні їх зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином забезпечити собі переваги будь-якого роду.
4. …підтверджують їх зобов'язання домагатися негайних дій Ради безпеки ООН з надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, в разі якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.
5. …підтверджують щодо України їх зобов'язання не застосовувати ядерну зброю проти будь-якої держави-учасника Договору про нерозповсюдження ядерної зброх, що не володіє ядерною зброєю, крім випадку нападу на них, їх території або залежні території, їх збройні сили або їх союзників з боку такої держави разом з державою, яка володіє ядерною зброєю або пов'язаним з ним союзною угодою.
6. Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучені Штати Америки і Україна будуть проводити консультації у випадку виникнення ситуації, внаслідок якої постає питання стосовно цих зобов'язань.
Цей Меморандум буде застосовним з моменту підписання. Підписано у чотирьох примірниках, які мають однакову силу англійською, російською та українською мовами.
Вітаю всіх!
Дивіться і слухайте : пісня Святослава Вакарчука "Мить". Маестро присвятив її українським воїнам на Сході.
http://ok.ru/video/64369951449103-1

пʼятниця, 4 грудня 2015 р.

4 грудня:цей день в історії

У 1131 році помер Омар Хайям, персидський і таджицький поет, математик, філософ. Його рубаї (чотиривірші) і до цього дня мають всесвітньої популярністю.

***

У кого кожний день в запасі півкоржа,
У кого свій садок і хата не чужа,
Хто в рабстві не родивсь і сам рабів не має,
У того світлий зір і радісна душа.

***
Не дратуй інших і сам не гнівайся,
Ми гості в цьому тлінному світі.
І якщо щось не так — змирися!
Будь розумнішим і посміхнися.
Холодною думай головою.
Адже у світі все закономірно:
Зло, випромінюване тобою,
До тебе повернеться неодмінно.

***
Мир - свирепый ловец - к западне и приманке прибег,
Дичь поймал в западню и ее «человеком» нарек.
В жизни зло и добро от него одного происходят.
Почему же зовется причиною зла человек?
***
Все пройдет - и надежды зерно не взойдет,
Все, что ты накопил, ни за грош пропадет.
Если ты не поделишься вовремя с другом - 
Все твое достоянье врагу отойдет.
***
Тот усердствует слишком, кричит: «Это - я!» В кошельке золотишком бренчит: «Это - я!» Но едва лишь успеет наладить делишки - Смерть в окно к хвастунишке стучит: «Это - я!»
***
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало,
Два важных правила запомни для начала:
Ты лучше голодай, чем что попало есть,
И лучше будь один, чем вместе с кем попало.


Добрий день! Пропоную запитання і завдання з теми "Українська революція" для профільної підгрупи.

ПОНЯТТЯ: революція. національно-демократична революція, Тимчасовий уряд, двовладдя, автономісти. самостійники,УПСР,УСДРП, УПСФ, УДХП, Центральна Рада, Генеральний Секретаріат, українізація армії, Вільне козацтво, Універсал, Всеукраїнський національний конгрес, корніловський заколот, більшовизація рад, "Тимчасова інструкція Генеральному Секретаріату Тимчасового Уряду в Україні", більшовицький переворот, Раднарком, Декрети про мир та про землю,УНР, "Маніфест до українського народу з ультимативними вимогами до Української ради", радянізація, націоналізація, аграрна революція.
ПЕРСОНАЛІЇ:
М.Грушевський, В,Винниченко, С.Петлюра, С.Єфремов, М.Міхновський, В.Липинський, В.Ленін, Л.Корнілов, Є.Бош, В.Антонов-Овсієнко, М.Муравйов.
ХРОНОЛОГІЯ:
С.196-197, хронологічна таблиця у зошиті.
ПИТАННЯ:
1.Причини, привід та перебіг революційних подій у Петрограді.
2.Ставлення російських та українських політичних партій до питання самовизначення України.
3.Початок української революції. Утворення та статус ЦР.
4.Передумови прийняття, зміст та історичне знацення Універсалів ЦР,
5.Відносини між ЦР та ТУ у березні-жовтні 1917р. "Тимчасова інструкція..."
6.Більшовицький переворот у Петрограді та його вплив на події в Україні. Боротьба за владу в Києві. Проголошення радянської влади у Харкові.
7.Причини, перебіг та наслідки війни між УНР та Радянською Росією.
8.Сутність та оцінка внутрішньої та зовнішньої політики ЦР.
9.Преша спроба радянізації України.
10. Етапи, наслідки та історичне значення Української революції.
БАЖАЮ УСПІХІВ!

вівторок, 1 грудня 2015 р.


Добрий день! Все знову працює!))) Вміщую кілька фото з відкритого уроку. Ще раз дякую за активну роботу всім вам! Сподіваюсь, що попереду ще не один такий урок, де ви зможете проявити себе!