вівторок, 10 листопада 2015 р.

Максим Проценко подає нам таке бачення історичної карикатури (12-та у послідовності карикатур)


1.На цій карикатурі зображено німця і австрійця які шмагають англійця,француза і росіянина , а позаду стоять представники інших країн , які лише спостерігають за цим , Японія взагалі знаходиться дуже далеко і не може нічого вдіяти.
2.Карикатура була створена 1914 року , і присвячена подіям війни.
3.Напис на карикатурі свідчить про те , що Троїстий союз вважав , що він зможе змусити Антанту «молитись» ним . Цей напис відверто закликає їх здатись і «молити» про пощаду.
4.Карикатура відображає негативне ставлення до країн Антанти , їм ніхто не збирається допомагати , ні колонії , ні примарний «союзник» , який знаходиться дуже далеко . Країни Троїстого союзу постають сильними та могутніми , вони здатні приборкати ворогів.
5.Карикатура показує те , що Німеччина та Австро-Угорщина  зможе виграти у війні з Антантою і буквально змусить їм «молитися» .  Центральним державам здається що вони зможуть легко виграти цю війну , буквально «відшмагати» супротивників . Я не згоден з цим , не зважаючи на їх плани блискавичної перемоги , все ж таки Антанта – сильний союз і в них теж були свої плани.
6.Автор вважає , що ніщо не допоможе Антанті , що вона неминуче програє цю війну . Ні колонії , ні Японія не змінить хід боротьби і держави Антанти будуть «молитися» переможцям.
7.  Троїстий союз не виграв війни , хоча боротьба і була запеклою . Я вважаю , що не потрібно було бути впевненими у своїй перемозі  , а напрацьовувати безліч запасних планів.

Немає коментарів:

Дописати коментар