понеділок, 16 листопада 2015 р.

Аналіз історичної карикатури від Максима Юрченка


1.        На цій карикатурі зображено дві країни :Німеччина та Росія. Вони представлені у образі тварин, Німеччина - у образі пса, а Росія - у образі їжака. Німеччину я впізнав завдяки шолому, які носили воєначальники під час Першої світової війни. А Росію я впізнав завдяки надпису на їжаку.
2.        Ця карикатура була зроблена десь в кінці 1918 року. Вона присвячена Першій світовій війні 1914-1918 рр.
3.        Символами на цій карикатурі використовуються тварини, пес та їжак. На мою думку, художник використав їжака як символ Росії, тому що в разі якогось нападу вона може виставити голки, тобто захищатися. А Німеччину у образі пса, тому що вона може бути агресивною.
4.        Карикатура відображує скоріш позитивне ставлення до Росії, а негативне до Німеччини, тому що Росія відбила наступ Німеччини, та перелякана Німеччина яка із обережністю відступає.
5.        На мою думку, інтерпретація персонажів на цій карикатурі дуже вдала. Постраждалий від голок їжака пес, який налякано та обережно відступає та їжак, який захищається.
6.        На мою думку, ця карикатура зображує наслідки Брусиловського прориву 1916 року, коли під командуванням генерала О.Брусилова захопили частину земель Австро-Угорщини. Ще на карикатурі можна побачити надпис "A Prickly Problem", в перекладі він означає "Колюча проблема". На мою думку, цей вислів був написаний про Росію, тому що вона могла дати гідний відпір наступаючим військам. А проблемою, на мою думку, вона була для Австро-Угорщини та для Німеччини, тому що вони багато разів йшли з наступами на Росію, а вона давала їм відсіч і становила їм велику загрозу.

Немає коментарів:

Дописати коментар