вівторок, 10 листопада 2015 р.

Вітаю всіх, дорогі мої учні!
 Пропоную ознайомитися з аналізом історичної карикатури, 4-та у послідовності карикату. Автор - Ліза.


На цій карикатурі зображено німецького кайзера Вільгельма ІІ у вигляді хитрого лиса.Вільгельма II Гогенцоллерна, можна впізнати по шолому, і по портретній схожості, він є дуже схожим на той, який зображений на малюнку. Зображено те, що німецькі війська хотіли взяти Францію і Париж, але їх там чекав гарний удар з боку французів.
        Довідка:Вільгельм II Гогенцоллерн кайзер (1859-1941). Останній кайзер Німеччини, вступив на трон в 1888 р. і правил Німеччиною під час Першої Світової війни.
2.  Карикатура була створена 1914 року. Вона присвячена подіям 1914 року.
На малюнку показаний 1914 рік.  Це була битва на р. Марна.
Велика битва між німецькими та англо-французькими військами, що відбулася 5 -12 вересня 1914 р. на річці Марна в ході Першої світової війни, що закінчилася поразкою німецької армії. В результаті битви був зірваний стратегічний план наступу німецької армії, орієнтований на швидку перемогу на Західному фронті.
          Коли німецькі війська сподівалися на взяття ударом Франції та м. Париж. Німці хотіли «блискавичної перемоги», але французькі війська змогли відбити наступ німецьких військ, хоч і жертви були величезні. Наслідком є провал «блискавичної війни».
3. Символом на малюнку ,на мій погляд, є саме хитрий лис, який зображений в ролі Вільгельма II , художник хотів показати, що гордий лис, тобто Німеччина, намагалась захопити Францію. Але замість блискавичної перемоги німці отримали поразку. І змушені були відступити.
4.Карикатура зображує негативне ставлення до персонажу. Як хитру підступну країну, особливо її правителя на момент Першої Світової війни. Також зображує, що Німеччина не розрахувала свої сили і можливості. В той час, як агло-французькі війська відбили наступ німецьких військ.
5. Малюнок показує нам, що ,незважаючи на хитрість німецьких військ, французькі війська змогли все ж таки відбити атаку. Що Франція була готова навіть до таких хитрих і рішучих дій Німеччини, а Німеччина вчинила не правильно оскільки хотіла заволодіти майже всім світом, враховуючи і Францію. Але завдяки великій гордості, хитрості Німеччина програла цей бій. І я повністю згодна з оцінкою малюнка, тому що на мій погляд на цій карикатурі все правильно і влучно показано. І дійсно показала себе як хитрого лиса, який хотів добре поласувати, а отримав по заслугам.
6. Збройний конфлікт між такими сусідніми державами, як Німеччина і Франція не привів ні до чого гарного. Німеччина не добилась того чого хотіла. І весь цей блискавичний план був даремно, лише велика кількість загиблих з обох боків. Автор сповідує ідею, що Німеччина вчинила не правильно, напавши на сусідню країну, вони могли бути союзниками, але через те, що Німеччина хотіла оволодіти Європою ,в тому числі і Францією, вони стали запеклими ворогами і на битві на р. Марна втратили велику кількість своїх солдат.

7. Мої знання співвідносяться дуже просто, я знаю про битву на р. Марна в 1914 році, отже з цього я й зробила висновок, що на карикатурі зображена саме ця битва. І те, що під час Першої Світової війни правителем в Німеччині був Вільгельм II. 

Немає коментарів:

Дописати коментар