вівторок, 10 листопада 2015 р.

Аналіз карикатурної карти Європи від Насті.

1.                        На цій карикатурі зображено Європу, в часи Першої Світової Війни.
Перша світова війна — світова війна, глобальний збройний конфлікт, який розвивався перш за все в Європі від 28 липня 1914 по 11 листопада 1918 року. Під час неї загинуло понад дев'ять мільйонів солдат і цивільних мешканців. Конфлікт мав вирішальний вплив на історію XX століття.
2.                         Карикатура створена у 1914 році. Рік створення відповідає початку Першої Світової Війни. Приводом до  Першої світової війни став Сарєвський інцидент.  28 червня 1914 року в Сараєві сербський студент Гаврило Принцип убив ерцгерцога Франца Фердинанда, спадкоємця австро-угорського престолу. Студент був членом організації «Млада Босна», метою якої було об'єднання усіх південних слов'ян та визнання їхньої незалежності від Австро-Угорщини. Сараєвське вбивство спричинило кілька стрімких подій, які переросли в повномасштабну війну. Початком Світової війни вважається 1 серпня 1914, коли Німеччина оголосила війну Росії.
3.                          На карикатурі зроблено надпис "Вбити цього орла". Орел символізує Німеччину, яку країни Антанти і її союзники намагалися розгромити.
         Британія зображена, як агресивно настроєний чоловік з шаблею в руках, що означає, що вона готова боротися за свою країну.
        Російська імперія зображена, як ведмідь, який намагається загарбати інші країни.           Австро-Угорщина зображена, як чоловік, котрого роздирає цей самий ведмідь, що описує саме ту ситуацію, яка склалася у відносинах між Російською імперією і Австро-Угорщиною.
4.                      Карикатура відображає негативне ставлення до Німеччини і її союзників, як розпалювача війни. Країни Антанти зображені рішуче  налаштовані на розгром Німеччини і Троїстого союзу.
5.                       Карикатура показує нам, що всі ті ,хто будуть намагатися завоювати інші країни, для того, щоб зробити їх своїми колоніями будуть жорстоко покарані.  Я згодна з цим, бо кожна країна повинна бути незалежною і соборною. За ПСВ більше 65 мільйонів чоловік з 30 країн воювали в Першій світовій. Близько 10 мільйонів загинули. Союзники (сили Антанти) втратили приблизно 6 мільйонів солдатів. Троїстий союз втратив близько 4 мільйонів солдатів. Перша Світова Війна - шостий за кількістю смертей конфлікт у світовій історії.
6.                   Автор з країни, яка входить до Антанти. Це можна визначити за тим, хто саме на кого наступає. В цьому випадку зображено, як країни Антанти наступають на країни Троїстого союзу. Найуспішнішими битвами ПСВ для Антанти були: битва на Марні, Галицька битва, Брусиловський прорив, битва на Соммі
7.      

Немає коментарів:

Дописати коментар