субота, 14 листопада 2015 р.

Аналіз історичної карикатури від Андрія.

            
  1. На карикатурі зображено Німеччину та карту Європи, в роки Першої Світової війни. Перша Світова війна – це конфлікт між двома військово-політичними блоками,                Антантою ( Росія, Англія, Франція ) та Троїстим союзом ( Німеччина, Австро-Угорщина, Італія ), який мав великий вплив на подальшу історію людства.
  1. Карикатура створена у 1914 р. У цьому році була розпочата Перша Світова війна, коли 1 серпня Німеччина оголосила війну Росії. Головна причина: боротьба за територіальний переділ світу. Привід: « Сараєвський інцидент», 28 червня 1914 р. член сербської організації «Млада Боснія» Гаврило Принцип здійснив замах на австрійського ерцгерцога Франца Фердинанда та його дружину і вбив їх. 23 липня 1914 р.- ультиматум Австро-Угорщини Сербії.
  2. Підпис на карикатурі « Imperium Germany». Це означає, що Німеччина хотіла панування в Європі. Німеччина бачить себе головною в Європі.
  3. На карикатурі ставлення до Німеччини негативне. Тому що її вважали  розпалювачкою війни. Хоча, на мою думку, не одна Німеччина винна, майже всі країни, які брали участь у війні мали свої претензії. Лише Сербія та Бельгія вели визвольну війну.
  4. Автор доносить нам, що Німеччина налаштована войовниче та  готова завойовувати землі та втілити свій принцип «пангерманізму». Автор засуджує війну, на війні померло багато людей, розбито багато міст. Закликання людей більше не повторювати таких помилок в майбутньому.
  5. Німеччина не змогла втілити свій «план Шліффена» ( це план німецького генштабу стосовно ведення війни, який передбачав бліцкріг- швидкий розгром Франції та зосередження зусиль на розгрому Росії. Німеччина не змогла розгромити Францію, хоча намагалася декілька разів, але спроби були марними.
  6. Німеччина не перемогла у війні, хоча розпочала її саме вона. Та Німецькі плани не були здійснені, так само, як і у інших учасників Троїстого союзу. З цією думкою я прийшов до висновку, що наскільки би не була готова Німеччина, але настрої та братерство її противників були сильніші.

1 коментар: